Posicionament de Comuns Federalistes davant del preacord d’UP i PSOE

Comuns Federalistes volem expressar  la nostra alegria pel preacord assolit entre el grup parlamentari confederal d’Unidas Podemos, dins del qual ens trobem En Comú Podem, i el PSOE.  Volem manifestar el nostre suport i el nostre agraïment a les persones que l’han fet possible, tot  superant desconfiances i errors passats.  Estem compromesos a fer que funcioni, perquè sabem que és imprescindible la  col·laboració de les forces progressistes per donar resposta a l’emergència social i ambiental, per cuidar les persones, per garantir drets i llibertats.

Hem de ser capaços de generar un ambient de confiança i diàleg per rebaixar la tensió i   frenar a la ultradreta.  Cal buscar, com diu el preacord, fórmules d’entesa i trobada per garantir la convivència i la normalització de la vida política, i també donar a llum un acord programàtic amb polítiques valentes per a les classes populars. El punt 9 de l’acord parla d’enfortir l’estat de les autonomies: podem entendre que és un pas necessari, però només com un punt de partida per avançar en el model federal i europeista que sempre hem defensat des de Comuns Federalistes.

Aquesta notícia esperançadora i il·lusionant arriba quan dins dels comuns estem en un procés de renovació dels òrgans de direcció. És una necessitat reforçar el nostre discurs nacional davant les eleccions catalanes, on ens jugarem la utilitat del nostre espai polític com a força de canvi.  És una oportunitat per projectar des de dins del nostre espai l¡actitud constructiva i empàtica que necessita la política i el país i treballar per a una direcció plural reforçada amb la sensibilitat, la coherència i la fiabilitat dels que sempre, des de dins de l’espai, hem defensat lleialment la solució federal. Ara és demà.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s